Hyr stuga med egen strand veckovis eller per dygn!

Stuga vid vatten uthyresStugan ligger endast 50 meter från vattnet där egen strand, båt och brygga också finns. I ”Linus hus”, som stugan kallas, är trägolven lena att sätta fötterna på och du somnar till vågornas kluckande utanför. I stugan finns ett fullt utrustat kök med diskmaskin, spis med ugn, mikrovågsugn, kyl och frys, ett vardagsrum med tv (liten), ett badrum med dusch, toalett och tvättmaskin samt ett loft med två sovrum och sex bäddar. Spjälsäng och barnmatstol finns till de mindre barnen.

Sjön bjuder på fina fiskemöjligheter. Båt ingår och flytvästar finns att låna. Spöfiske är fritt på allmänt vatten i hela Hjälmaren. Det finns också möjlighet att hyra kräftfiske.

 

I trädgården finns utemöbler, gungställning till barnen och en klotgrill.

Stugan ligger i ett eget hörn av vår gård där vi också har vårt permanentboende, men stugan ligger ”eget” med ingången vänd bortåt mot sjön, med egen trädgård och häckar emellan. Det finns en granne på andra sidan viken 350 meter bort, annars är det endast naturen med vattnet, hagar och skog runtomkring. Det är 15 km till Arboga och 35 km till Örebro. Till Stockholm tar du dig på under två timmar med bil, men det går även bra med tågavgångar från Arboga. Här på gården kan man, förutom att leka och fiska, till exempel åka ut med båten på bäversafari och det finns goda chanser att se andra vilda djur i markerna runt omkring. 

Annat att notera: Våra egna barn gillar att vara ute så de är ofta i vår trädgård och leker efter skoltid, på helger och lov.
Stugan ligger på landet. På våren och sommaren kan det vara vilda fåglar och djur som bosätter sig i naturen runt omkring. Det kan till exempel innebära att man hör fågelsång och kvitter, rävar som ropar eller liknande ljud. På gården har vi även hästar, höns, kaniner, katt samt en liten hund.

 

Det finns många utflyktsmål i närheten, här är ett litet axplock:

5 minuter med bil till allmänt bad med fin sandstrand, säsongskiosk och säsongsrestaurang. Dit är det också en fin tur att ta med cykel.
20 minuter med bil till fina vandringsleder.
20 minuter med bil till Arboga där det bland annat finns mataffärer, hälsocentral och bibliotek. Arboga har en mysig gammal stadskärna med kullerstenar och gamla välbevarade hus. Det finns också många småbutiker att besöka.
30 minuter till golfbana, 18 hål.
30 minuter med bil till turridning på islandshästar.

Med bil inom 1 timme
Parken zoo
Lek och Bus i Örebro
Julita gård och museum, Sveriges största friluftsmuseum
The Lost City, Sveriges största äventyrsbad

Med bil inom 2 timmar
Gripsholms slott, Mariefred
Sala Silvergruva
Kolmården Zoo med safaripark och delfinarium
Ingbo källa, Heby
Vasamuseet
Stockholm
Skansen
Gröna Lund
Stockholms slott
Junibacken
Tom Tits Experiment
Abba the museum

 

Priser  2020:

v. 1-23: 7 000 kr/vecka, 1 500 kr/dygn
v. 24-33: 11 000 kr/vecka, 2 000 kr/dygn OBS! dygnsuthyrning endast med kort varsel i de fall stugan är ledig
v. 34-38: Reserverad för uthyrning till våra kräftfiskepaket.
v. 39-52: 7 000 kr/vecka, 1 500 kr/dygn

 

Vill man hyra på vinterhalvåret går det också bra. Mysigt och stämningsfullt för den som söker en vintervistelse i stillhet på landet. Har isen lagt sig finns fina möjligheter till pimpelfiske, skridskoåkning, längdskidåkning eller kanske långa ispromenader. När dagen är slut rekommenderas en kopp varm choklad framför brasan … Huset värms med luftvärmepump och det går att elda i både köksspis och bergslagskamin.
Här finns lite mer info om att hyra Linus hus på vintern samt en del länkar till vinteraktiviteter i närheten.

 

Betalning sker med en bokningsavgift på halva hyreskostnaden direkt vid bokningen. Resterande del betalas in två veckor innan ankomsten. Vid eventuell avbokning betalas bokningsavgiften endast tillbaka om vi hittar en annan hyresgäst till den veckan.

Sänglinne kan hyras för 250 kronor per bädd.

Slutstädning kan bokas för 1 500 kronor.

Byte söndagar.

Husdjur är ej tillåtna.

 

Orter i närheten: Arboga, Örebro, Västerås, Katrineholm, Stockholm

 

För bokning kontakta Martin Åkerström
E-post: martin@gardhammar.se